Anmälan om försäljning av öl (klass II)

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du anmälan folkölsförsäljning . I e-tjänsten kommer ni bli ombedd att ladda upp ett egenkontrollprogram. Om ni klickar på knappen "Hämta blanketter" till höger så finner ni en mall på hur ett sånt program kan se ut. 
 

Försäljning/servering av folköl

Den som säljer eller serverar folköl (öl klass II med en alkoholhalt överstigande 2,25 och högst 3,5 volymprocent alkohol) måste anmäla detta till kommunen innan försäljningen/serveringen startar.

En förutsättning för att få sälja folköl är att lokalen där försäljningen sker är registrerad hos miljöförvaltningen som livsmedelslokal. Den som säljer folköl måste också ha ett brett utbud av matvaror till försäljning, t ex mejeriprodukter, charkvaror, torrvaror, konserver, grönsaker och frukt. Glass, godis och chips räknas inte som matvaror. Vid servering av folköl ska det förekomma försäljning av, t ex pizza, varma smörgåsar, hamburgare etc. som ett minimum. Det ska även finnas ett utbud av lättdrycker till försäljning.

Den som säljer/serverar folköl skall ha ett program för egenkontroll av försäljningen. Den skall fungera som ett verktyg för att se till att lagen följs. Egenkontrollprogrammet kan beskriva hur personalen får information om alkohollagens bestämmelser och vilka rutiner som används. Där skall det också finnas en beskrivning av vilka åtgärder som du vidtar om bestämmelserna inte följs eller då missförhållanden uppstår.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa